Sund inomhusmiljö

Sund inomhusmiljö

Vi spenderar en stor del av vår tid inomhus och för att må bra är det viktigt att skapa en sund miljö med en fungerande ventilation. Med hygienradiatorer får du en värmelösning som inte torkar ut luften och som även minimerar cirkulationen av damm. För att må bra är det viktigt att bo i en sund inomhusmiljö. För personer som är överkänsliga är det naturligtvis särskilt viktigt och i detta ingår att välja en hälsosam uppvärmningslösning som bidrar till ett renare inomhusklimat med mindre damm.

Vattenburna radiatorer ger en jämn uppvärmning av luften i rummet, håller en låg yttemperatur och minimerar cirkulationen av damm. Dessutom ger vattenburna radiatorer en mjuk och komfortabel värme som inte torkar ut luften vi andas in och därmed skonar våra luftrör.

En hygienradiator ska antingen ha en slät frontpanel eller delar som är lätta att ta bort så att man kommer åt att torka av alla skrymslen och vrår. En fördel i sammanhanget är att alla Purmos radiatorer ytbehandlas fem gånger. Därmed blir ytan slät, enkel att rengöra och tålig för olika typer av rengöringsmedel.

Purmo Delta, Purmo Hygiene och Purmo Plan Hygiene tillhör Purmos radiatorer med hygienintyg avsedda för slutna vattenburna system. Samtliga radiatorer finns i vitt plus över 200 olika kulörer.

Purmo Delta

Purmo Delta är en gediget konstruerad radiator som består av sektioner. Med sin öppna profil och slitstarka yta är radiatorn mycket enkel att hålla ren. Purmo Delta tillverkas med en speciell laserteknik som gör svetsfogarna nästintill osynliga och som medför att vattengenomströmningen blir både tyst och effektiv. Purmo Delta kan enkelt förses med en termostat som ger en jämn och behaglig temperatur.

Purmo Delta
Purmo Delta tillhör en av de tre radiatorerna med hygienintyg från Purmo, avsedda för slutna vattenburna system. Finns i vitt och i över 200 olika kulörer

 

Purmo Hygiene

Purmo Hygiene är en panelradiator och en så kallad ”naken” radiator. Det innebär att den saknar sidoplåtar och toppgaller, samt att den inte har den veckade plåten inne i radiatorn som normalt står för konvektionsvärmen. Avsak- naden av dessa konvektionslameller minskar effekten på radiatorn men gör den enklare att rengöra. Utan sidoplåtar och toppgaller är det också möjligt att rengöra ordentligt inne i radiatorn. Purmo Hygiene kan även fås med slät front i form av Purmo Plan Hygiene. Pris från 485 kronor.

Med sin släta frontprofil ger Purmo Plan Hygiene ett modernt helhetsintryck. Typerna 10, 20, 30 saknar konvektionslameller, men löstagbara sidoplåtar och toppgaller ingår. Pris från 1 500 kronor.

Hitta din Purmo återförsäljare >>

Relaterade produkter

Leave a reply