Tips på placering av handdukstork

När man renoverar villan eller lägenheten finns det ofta ett behov av en handdukstork. En fråga som snabbt dyker upp vid planeringen är placeringen av handdukstorken.

Placering av handdukstork i badrum är vanligast, men även kök och grovkök samt entréer blir allt vanligare platser för placering av handdukstork. Det lönar sig att tänka efter hur stort behovet är i utrymmet. Ska man torka många plagg lönar det sig att välja en större handdukstork, medan till exempel Muria Ti och Nila Ti är två små handdukstorkar för el, som kräver ytterst lite utrymme.

Nila Ti passar utmärkt både i badrum och i kök, och finns både i vitt och krom. De svängda rören hos Muria Ti skapar en visuell effekt i ditt badrum och ger mycket utrymme att hänga handdukar på. Den perfekta lösningen för trånga utrymmen eftersom den kan vridas 180 grader. Muria Ti finns i krom eller vit kulör. Både Nila Ti och Muria Ti har en timerfunktion med inställningsbar tid på 2 till 8 timmar, det går även att ha dem konstant på eller av.

Placering av elhanddukstork på väggyta

Ofta vill man placera handdukstorken nära tillhands efter dusch och bad. På en handdukstork, som är fast monterad och permanent ansluten, får ramen sticka in i zon 1, men då måste den placeras så att strömbrytaren är placerad i zon 2 eller 3, se bilder. Om stickpropp används måste hela handdukstorken placeras i minst zon 2. I och med att handdukstorken är vändbar bör strömbrytaren placeras bortvänd från badkar eller dusch. Minsta rekommenderade mått till omgivande begränsade ytor till sidan och uppåt är ca 100 mm. Viktigt att tänka på är att handdukstorken är till för att hänga handdukar på och får inte användas som handtag. För att undvika att små barn skadar sig skall handdukstorken placeras så att den lägsta delen är minst 600 mm ovanför golvytan.

handdukstork placering el