Topp 3 fördelar med elvärme

Topp 3 fördelar med elvärme

OLJEFYLLDA ELRADIATORER – TOPP 3 FÖRDELAR MED ELVÄRME

 

EL_snabbreaktion_011. SNABB REAKTIONSFÖRMÅGA

Få känner till att det finns en energieffektiv värmelösning mellan gamla elradiatorer och vattenburen värme. Med dagens täta hus har värmebehovet per kvadratmeter minskat avsevärt. Den viktigaste faktorn för energibesparing är därmed en snabb reaktionsförmåga. LVIs oljefyllda elradiatorer med elektronisk termostat reagerar snabbt på temperaturförändringar och de har en liten termisk massa, vilket gör dem ideala för att ta tillvara fria värmekällor. Detta är nr 1 bland fördelar med elvärme.

smart-icon-22. TA TILLVARA FRI VÄRME

Om till exempel solen tittar in eller om din öppna spis börjar värma upp rummet, stängs termostaten av tills rumstemperaturen sjunker under den valda inställningen. LVIs oljefyllda elradiatorer kyls även snabbt ned när det kommer in mer folk i rummet eller när elapparater slås på. Ett genialt sätt att ta tillvara värme från sk. fria värmekällor. På motsvarande sätt värms de snabbt upp om utetemperaturen plötsligt sjunker. Naturligtvis kan du programmera din oljefyllda elradiator så att den anpassar temperaturen vissa tider på dygnet via en central styrenhet, vilket minskar din värmekostnad ytterligare.

 

smart-icon-93. MJUKVÄRME MED VEGETABILISK OLJA

LVIs oljefyllda elradiatorer är fyllda med vegetabilisk miljövänlig olja och avger en mjuk och behaglig värme. De slösar ingen energi på överhettning och de förlorar ingen värme till marken. Den oljefyllda radiatorn håller en lägre yttemperatur, vilket minskar risken för brännskador och ingen torr luft eller något cirkulerande damm uppstår. De oljefyllda elradiatorerna avger heller ingen obehaglig lukt. Ett komfortabelt och energieffektivt val för slutkunden.

Relaterade produkter

Leave a reply