Trendspaning – radiator i fräsch, blank koppar

Trendspaning – radiator i fräsch, blank koppar

Att radiatorer räknas som självklara att lyfta fram och låta synas, råder det inte längre någon tvekan om. Nu tar Purmo, som länge har erbjudit radiatorer i designade uttryck, ytterligare ett steg med ytor i rosé och koppar.

På 90-talet gjorde vi allt för att dölja det som ansågs fult i hemmet. Rör doldes bakom gipsväggar, elen frästes in och värmen hamnade under golvet eller bakom elementskydd. Idag blåser helt andra vindar. För den inredningsintresserade har allt som placeras i hemmet en mening och fyller således även en estetisk funktion.

När det kommer till radiatorer ser vi exempelvis handdukshängare för kök och badrum i en design som definitivt kan lyfta hela rummet. Och det finns radiatorer som går att placera både traditionellt vågrätt under fönster för att förhindra kallras och lodrätt – som är en spännande lösning om väggutrymmet är begränsat. En lodrät radiator har även en annan härlig fördel: den ger en strålande värme som möter dig längs med hela kroppen.

Inom segmentet högkvalitativa lodräta radiatorer visas nu helt fantastiska ytor i rosé och koppar. Färgerna poängterar det råa, avskalade och industriinspirerade och lyfter ytterligare fram hemmets karaktär.

Faro V i roséfärg.
Faro V i roséfärg. Designen på de vertikala radiatorerna gör att du med fördel placerar dem i rum där du vill skapa höjd – och naturligtvis för att lyfta fram det som det numera inte finns någon som helst anledning att dölja!

Radiatorerna på bilderna heter Faro V och Paros V. Faro V med sina raka linjer och sitt minimalistiska uttryck signalerar en tydlig estetik. Faro-sortimentet har en profilerad front som framhäver de uppåtsträvande linjerna, medan de rundade sidoplåtarna ger den ett rent utseende ur alla vinklar. Utmärkande för den vägghängda Paros V är en slät front och de mjuka, rundade kanterna.

Faro V – finns i höjder från 1800–2100 mm och i bredder från 300–750 mm. Rek. cirkapris från 3850 kr i vit standardkulör.

Paros V – finns i höjder från 1800–1950 mm och i bredder från 530–705 mm. Rek. cirkapris från 3840 kr i vit standardkulör.

Välj bland 72 olika färgnyanser för enskilda radiatorer. Färgtillägg +20 %. På begäran kan radiatorerna specialmålas i andra kulörer, såsom koppar eller rosé, ett extra färgtillägg tillkommer då.

Se Purmo återförsäljare >>

Relaterade produkter

Leave a reply