Värmande inredning & inspiration för hemmet

Värmande inredning & inspiration för hemmet

Inredning inspiration och nya idéer till hemmet – så tänker Purmo med sina värmeelement denna höst. Alltför ofta ser man gamla radiatorer uppmålade i ny färg – för hand dessutom. Det känns som att det är mer attraktivt att ta till penseln jämfört mot att byta ut en gammal radiator till en ny. Kanske eftersom en radiator håller så länge – lite för länge om man ser till utseendet.

En radiator kännetecknas idag av färg, form och funktion. Värmebehovet i hus och hem har minskat avsevärt tack vare bättre isolering och systemtemperaturerna har sjunkit mycket tack vare värmepumparnas framfart. Allt detta påverkar radiatorns storlek och funktion. Radiatorer utgör världens mest använda och beprövade uppvärmningssätt och varför inte lyfta fram den som ett konstverk vid renovering, istället för att dölja den bakom elementskydd och vanlig målfärg.

Formgivaren Kristin Erséus har fått i uppdrag att designa en modern, vertikal radiator för ett sovrum. Radiatorytan är slät och formen är stark och gedigen. En vertikal radiator passar utmärkt bredvid höga fönster eller där utrymmet annars är begränsat. Vardagsrum, entréer och trappuppgångar är också populära installationsställen.

inredning inspiration
Kristin Erséus skapar en radiator för ett sovrum inom ramen för #purmoart

Vad har inspirerat dig till ditt motiv?

– Då jag blev tilldelad sovrummet för placering av mitt konstverk så har jag även utgått ifrån rummets egenskaper. Vad rummet är till för, vad man gör därinne och hur ett konstverk kan se ut i ett sådant rum, säger Kristin Erséus.
– Jag sammanställde helt enkelt några ledord kopplat till att sova gott och därefter valde jag ett, för mig, passande motiv, säger Kristin.

Vad brinner du för gällande inredning & inspiration för hemmet?

– För mig är harmoni och balans oerhört viktigt. Där färg och form, nytt och gammalt, hårt och mjukt möts på ett spännande och skönt sätt. Personligheten och människan (historien bakom) är väldigt betydelsefull. De tomma fälten/platserna spelar lika viktig roll som det välfyllda i både motiv och rum. Om dessutom doft och musik passar blir rummet komplett!, konstaterar Kristin.

Kristins sovrumsradiator ställs ut på Mall of Scandinavia i Stockholm 16-18 september.

Ordlista

Relaterade produkter

Leave a reply