Värme i kedjehus

Värme i kedjehus

En eventuell ombyggnad eller renovering av radhus eller kedjehus omfattas av de regler som anges av byggnadsnämnden och/eller husbolaget eller föreningen. Vissa mindre ändringar kan de boende ofta sköta om, men det lönar sig alltid att kontrollera med husbolaget vad som gäller vid ett eventuellt utbyte av en radiator eller en ändring i värmesystemet.

Kedjehus påminner om radhus, men är ofta sammanlänkade två och två. Det är även vanligt med ett garage mellan husen. Ett kedjehus har också en mer fristående karaktär jämfört med ett radhus. Ofta har ett kedjehus fler fria fasader, fler fönster och ett bättre ljusinsläpp.

Radiatorer i kedjehus

Radiatorvärme är ett vanligt sätt att värma upp kedjehus med. Radiatorerna är ofta i en standardmodell från samma år som huset byggdes. Idag finns snygga släta panelradiatorer som kan väljas i över 200 olika kulörer. Även vertikala radiatorer och badrumsradiatorer är ett modernt sätt att inreda med värme på.

Golvvärme i kedjehus

Betongplattan till radhus och kedjehus kan vara helt oisolerad. Det innebär oerhört stora energiförluster, ifall man monterar golvvärmeslingor direkt på en oisolerad platta. Därför är detta direkt olämpligt både ur kostnads- och miljösynvinkel. Ett bättre alternativ är att satsa på ny radiatorvärme.

För att säkerställa tillräckligt med värme i huset måste man vid en eventuell renovering eller ett utbyte kontrollera att värmesystemet är rätt dimensionerat.

Tips och råd kan du få genom Purmo återförsäljare.

Relaterade produkter

Leave a reply