Värme i små badrum

Värme i små badrum
Värme för små badrum kan komma på tal när, och om, du planerar att bygga nytt eller renovera ditt befintliga badrum. Trenden går fortfarande mot allt större badrum, men ibland finns det helt enkelt inte plats för bastu och spa-avdelning. Hurudan värme passar då små badrum? 

Golvvärme

Golvvärme är något som ofta väljs som den universella värmen i badrummet, dels känns golvvärmen varm och behaglig, eftersom värmen i badrum oftast hålls högre än i övriga utrymmen. Golvvärme passar utmärkt på kakel och klinker och i utrymmen där man snabbt behöver torka upp våta golv. I små badrum behöver man och också något att torka kläder och handdukar på, då är en mindre handdukstork ett perfekt komplement. En vattenburen handdukstork kan täcka hela värmebehovet i ett mindre badrum.

Elhanddukstorkar

LVI-Nila-bad-handdukstork

När det kommer till handdukstorkar kan du förlita dig på LVI’s elhanddukstorkar Nila Ti eller Muria Ti. Nila Ti är en handdukstork i krom, och ett säkert val, och denna modell kommer också med en timer, vilken du som användare, kan ställa in att enbart vara på under bestämda tider under dagen.
Muria Ti med timer
Muria Ti skapar en visuell effekt i ditt badrum och ger mycket utrymme att hänga handdukar på. Den perfekta lösningen för trånga utrymmen eftersom den kan vridas 180 grader.

 

De svängda rören hos Muria Ti fångar uppmärksamhet och skapar en visuell effekt i ditt badrum och ger dessutom bra med utrymme att hänga handdukar på. Den perfekta lösningen för trånga utrymmen eftersom den kan vridas 180 grader. Muria Ti finns i krom eller vit kulör och har en timerfunktion med inställningsbar tid på 2 till 8 timmar. Det går även att ha den konstant på eller av.

Vattenburna handdukstorkar

Purmo-Java-badrum

Den vattenburna handdukstorken Purmo Java är den praktiska handdukstorken för de stora behoven. Rörens design och glesa placering gör det lätt att hänga upp mycket på torken. Effekten räcker till för både torkning och uppvärmning. Java finns i fyra höjder och två bredder. Den levereras som standard i vitt eller silver men kan även beställas i specialkulör.
Leros Purmo-Leros-Cassandra

 

Purmo Leros är en vattenburen handdukstork, som ger ett lugnt och harmoniskt intryck. En klassisk design som fås i 70 olika kulörer – även i metalliska, anodiska eller strukturerade färger. Rören är placerade glest med 50 mm mellanrum, så att en mängd handdukar ryms på torken. Leros är dessutom lätt att rengöra från damm och smuts. Den generösa rördiametern gör att Leros avger gott om värme. Att Leros levereras i en lackerad färg och inte som förkromad, gör att att du kan få upp till 35% mer värmeavgivning – både strålnings- och konvektionsvärme. I ett mindre badrum kan du helt enkelt byta ut en befintlig radiator mot Leros. En mittkopplad vattenburen handdukstork, som t.ex. Purmo Leros, kan med hjälp av anslutningsblocket TempCo VT enkelt anslutas till ett vattenburet golvvärmesystem.

Purmo-Delta-badrum-handduksstang-rustik

Badrummet är en viktig del i hemmet och det krävs en pålitligt värmkälla för att skapa god komfort. Delta Twin M är en dekorativa badrumsradiator konstruerad för att tillgodose hela badrummets värmebehov. Delta Twin har en mjuk och följsam formgivning vilket gör det till en funktionell och stilren inredningsdetalj. Detta är en badrumsradiator som endast är avsedd att anslutas till det vattenburna värmesystemet. Twin kan dock kompletteras med en elpatron för komforvärme även under sommarhalvåret.

Delta Laserline -sortimentet gör det möjligt för dig att få exakt den radiator du vill ha precis där du vill ha den. Lång, kort, lodrät eller vågrät – och i den färg du vill ha. Den passar bra för både renoveringsobjekt och nya projekt. Förutom att den finns i 28 olika höjder kan du som tillval få den i vilken exakt höjd som helst mellan 300 och 3000 mm.

 

Elhanddukstorkar från LVI:
Nila Ti pris från: 2475 SEK
Muria Ti pris från: 1939 SEK

 

Vattenburna handdukstorkar från Purmo:
Java pris från: 3430 SEK
Leros pris från: 4499 SEK
Delta Twin M pris från: 15450 SEK.
Delta Laserline pris från 180 SEK/sektion

Relaterade produkter

Leave a reply