Vattenelement – bästa modellerna för 2016

Vattenelement – bästa modellerna för 2016

Ett vattenelement, det vill säga en radiator fylld med vatten tillhörande det slutna centrala värmesystemet, finns numera i olika former och utföranden. Alltför ofta ser man vanliga radiatorer som ställts på högkant i trappuppgångar och andra utrymmen med smal väggyta. Det man inte tänker på vid en sådan installation är att effekten minskar avsevärt – upp till 50%. Detta beror på att konvektionsplåten som skall leda värmen uppåt hamnar i ett horisontalt läge och arbetar mycket ineffektivt. Om radiatorn ansluts ovanifrån försämras situationen ytterligare.

Numera finns det en rad olika vertikala lösningar. De levereras med vertikal konvektionsplåt bakom eller inuti radiatorn. Faro V har en slät frontpanel med små vertikala spår. Radiatorn finns i bredder från 300 mm och höjder från 1800 mm. Kos V är en liknande radiator med helt slät frontpanel. Båda typerna fås i 71 olika kulörer.

Vill man ha en helt vanlig standard lösning är Vertical ett mycket förmånligt alternativ. En praktisk radiator som passar väl in i trånga utrymmen. Kostnadsmässigt ligger denna radiator på samma nivå som en standard panelradiator, sett till effekten. Purmo beviljar 10 års garanti på sina produkter.

Vattenelement Kos V med dold anslutning.
Vattenelement Kos V med dold anslutning.

Vertikala vattenelement för elanslutning

Om du inte har ett vattenburet centralvärmesystem, men ändå är i behov av en vertikal lösning, finns det även vertikala elradiatorer. Yali V är en standardradiator. Den elektroniska termostaten med digital display är väggmonterad, trådlös och programmerbar i sex fasta lägen (komfort, temperatursänkning, stopp, frostskydd, auto). Du kan styra en eller flera Yali V radiatorer i samma rum med bara en fjärrkontroll.

Langila och Sanbe är snygga designradiatorer som lyfter vilken miljö som helst. Langila och Sanbe ser fantastiska ut i vitt, vilket är standard. Vill du skapa din egen design på väggen, finns flera kulörer att välja mellan, allt från metalliska och anodiska till strukturfärger.

Yali V är en vertikal elradiator fylld med vätska. Värmeavgivningen är mjuk och behaglig, en riktig mjukvärmare.
Yali V är en vertikal elradiator fylld med vätska. Värmeavgivningen är mjuk och behaglig, en riktig mjukvärmare.

Relaterade produkter

Leave a reply