”Vi fick bättre komfort med nya elradiatorer” 

”Vi fick bättre komfort med nya elradiatorer” 

Stefan Alfredsson bor i ett enplanshus på 200 kvadratmeter i Bjärred i södra Sverige. ”Jag kom i kontakt med LVI för 2 år sedan och bestämde mig rätt snabbt för att byta ut våra gamla elradiatorer”, säger Stefan. Dessa byttes ut till oljefyllda elradiatorer från LVI i en del av huset. Den övriga delen av huset värms upp av takvärme och Carrier luftkonditioneringsutrustning.

Bytet gjordes för 2 år sedan och sex elradiatorer fyllda med vegetabilisk olja installerades av en elektriker under några få timmar. ”Jag hade aldrig kunnat tro att bytet skulle ske så snabbt och enkelt”, skrattar Stefan. ”Ibland väntar man för länge med att ta tag i saker, bara för att man tror de är komplicerade.”

De elradiatorer som valdes till utbytet var av märket LVI Yali PF. Idag heter motsvarande modell LVI Yali Parada. ”Vi hade upptäckt att det fanns helt släta elradiatorer, och då kändes dessa som det naturliga valet”, konstaterar Stefan.

Stefan-Alfredsson-20150409-120338

Bättre komfort och jämnare inomhustemperatur

En viktig orsak till bytet var att spara energi. ”Dessutom var de gamla elradiatorerna föråldrade och jag började oroa mig för att de skulle ge upp en kall vinterdag”, säger Stefan. ”Under det första året kunde vi se en betydande sänkning i energiförbrukningen.” Det efterföljande året kändes det inte lika viktigt med energisparandet längre. Stefan hade lagt märke till en annan fördel, som känns betydligt viktigare idag. ”Vi fick bättre komfort med nya elradiatorer och en jämnare inomhustemperatur – ett behagligare inomhusklimat helt enkelt”.

Mjukvärme2.0 med oljefyllda elradiatorer

Det finns två primära anledningar till att komforten ökade hos Stefan. Oljefyllda elradiatorer avger både strålningsvärme och konvektionsvärme. Den värme som kroppen, huden, förnimmer är just strålningsvärmen. Men känner den tydligare från solen eller från en brasa, men även radiatorer som är fyllda med vegetabilisk olja eller annan vätska strålar ut värme, som har en positiv inverkan på välbefinnandet.

Den andra anledningen till ökad komfort är en jämnare temperatur. Den kommer från styrningen i radiatorn. LVIs elradiatorer regleras genom en elektronisk termostat som klarar av att styra inomhustemperaturen med 0,2 graders exakthet. Detta innebär inte endast ett behagligare inomhusklimat, utan medför även en betydande energibesparing jämfört med äldre elradiatorer utan elektronisk termostat. Dessa två fenomen kallar LVI för Mjukvärme2.0.

Relaterade produkter

Leave a reply