Element i badrum – Vilken typ passar till mitt badrum?

Element i badrum – Vilken typ passar till mitt badrum?

Många funderar över vilken typ av element i badrum som passar bäst. Purmo och LVI badrumsradiatorer är planerade för att uppfylla kravet på en fungerande och elegant inredningsdetalj, som förutom att man får en varm och skön handduk även ger behaglig värme i badrummet. Badrumsradiatorerna är beroende på modell ämnade att kopplas till elnätverket eller det centrala värmesystemet – med eller utan elpatron. Här kommer 4 tips på element till ditt badrum.

Behagligt inomhusklimat med en större badrumsradiator

Apolima från Purmo är en generös badrumsradiator som kräver utrymme i badrummet. Bredden ligger på 650 eller 800 mm och höjder mellan 830 och 1730 mm. Därmed avger Apolima även mycket värme och kan i många fall ersätta en befintlig radiator. Apolima har en trappstegsvis ordnad design och ger plats för hela familjens handdukar. Du kan välja mellan över 200 olika RAL kulörer. Apolima är mittkopplad och kan förses med Tempco VT ventil för kombination med vattenburen golvvärme.

Purmo-FloresC-CH-handdukstork

 

Flores Chrome finns både som störrre och mindre badrumsradiator, och den är tillgänglig i endera en rak eller en böjd modell. Den raka varianten Flores CH sitter stiligt och platt längs med väggen. Passar även utmärkt för mycket små badrum. Den böjda varianten Flores C CH ger ett mjukare intryck och förser dig med mer plats för handdukarna. Den kromade ytan avger mindre värme än en lackerad yta, och passar därför bra i rum med t.ex. golvvärme (el eller vattenburen) som huvudsaklig värmeavgivare.

Flores Chrome finns i tre olika höjder. Bredden på de två minsta modellerna är 500 mm, medan den högsta torkens bredd uppgår till 600 mm, för extra mycket handduksutrymme.

Elektriska element i badrum

Athena S Handdukstork för elvärme från LVI
Athena S från LVI

 

De svängda kurvorna hos Athena S ger plats för fler handdukar och är ett praktiskt element i badrum. Athena S är vändbar och kan installeras uppåt- eller nedåtvänd. För att bibehålla det mjuka och rena utseendet kan du göra en osynlig fast installation eller använda medföljande sladd och plugga in Athena S i eluttaget. En mycket enkel installation med andra ord. Du startar Athena med ett knapptryck på strömbrytaren.

Nila Ti handdukstork från LVI
Nila Ti handdukstork från LVI är en mindre modell av elhanddukstork.

 

Nila Ti har en klassisk design som passar in i alla inredningar. Finns i krom eller vitlack. De rundade hörnen och rören ger ett mjukt intryck. Nila Ti har en timerfunktion med inställningsbar tid på 2 till 8 timmar, det går även att ha den konstant på eller av.

Relaterade produkter

Leave a reply