Vintage inredning med elradiatorer

Vintage inredning med elradiatorer

Vintage är ett engelskt ord och innebär att det är frågan om en äldre vara av hög kvalitet. Vintage härstammar från det latinska ordet för vinskörd, och syftar där på ett äldre vin av god kvalitet. I dag har vintage fått en allt bredare innebörd. Inom vintage inredning syftar vintage på möbler och inredningsartiklar från en annan tid, minst 25-30 år gamla. Eller ”ur tiden” helt enkelt.

Moderna elradiatorer uppfyller inte dessa krav för ”vintage inredning”. Hög kvalitet, ja, men inte gamla. Äldre elradiatorer från 70- och 80-talet är oftast försedda med bi-metalltermostater. Dessa klarar inte av att möta de krav på energieffektivitet som ställs idag. Skall du välja nya elradiatorer lönar det sig att välja sådana som har elektronisk termostat och som kan kopplas till ett styrsystem. Värt att notera är också att de mest sålda oljefylla och vattenburna radiatorerna i Norden bibehållit sitt utseende i långt mer än 30 år.

Vintage inredning med LVI

LVIs oljefyllda elradiatorer är försedda med elektronisk termostat och håller temperaturen inom 0,2 graders exakthet. Detta har en bra inverkan på energikostnaderna och på inomhuskomforten. Till utseendet är Yali serien slät och modern, men vill man ha en äldre ”look” så kan man nöja sig med den abslout mest sålda oljefyllda elradiatorn i Sverige – Yali Digital. Ovasett vilken Yali radiator du väljer så kan de kombineras med övrig vintage inredning. Men någon riktig ”vintage” elradiator har vi inte stött på än.

Yali Digital är den mest populära oljefyllda elradiatorn i Sverige.
Yali Digital är den mest populära oljefyllda elradiatorn i Sverige.

 

 

Relaterade produkter

Leave a reply